16 martie 2010

 

            Am venit la Timişoara cu avionul. Călătoria a fost lungă şi  obositoare, dar ne-am amuzat din plin. Sosind, am constatat ca există diferenţe între Timişoara şi Cestas; am constatat există clădiri foarte mari şi frumoase (biserici, teatrul). Am gustat nişte gogoşi care sunt o specialitate românească.

            Elevii şi adulţii  români ne-au primit cu braţele deschise. Am asistat la o scurtă reprezentaţie în franceză, realizată pentru sosirea noastră.

Italienii şi polonezii au ajuns de abia luni după-amiaza.

Toată lumea se înţelege bine, atmosfera este foarte călduroasă. Şcoala este foarte mare şi ni s-a părut un labirint.

Anais,Elise ,RomainI,    Romain II

                    (FRANŢA)

           

 

 

 

Dragă jurnalule,

Noi, fetele din Italia, credem aceasta este o experienţă foarte interesantă. Ziua a fost foarte plăcută şi confortabilă. Hotelul în care stăm este foarte confortabil, iar românii sunt foarte prietenoşi.Ne-am bucurat i-am întâlnnit şi pe elevii polonezi şi francezi. Timişoara este un oraş minunat. Sperăm ne reîntoarcem cândva, aici.

                                                Sab, Cle, Ele, Fra, Gra

                                                       (ITALIA)

 

 

           

La prima întâlnire colegii din străinătate ni s-au părut foarte timizi. Adevărul este, şi noi eram la fel. Apoi ne-am cunoscut şi am început conversăm prin cuvinte, gesturi, mimică. Normal limba comună  este limba engleză.

            Cei din Polonia sunt foarte amuzanţi, însoţiţi fiind de mascot lor, ursuleţul Tedy. Colaborarea cu ei a fost foarte bună. Când am lucrat în echipă, fiecare a avut părerea lui, dar  am discutat şi în cele din urmă, fără conflicte, am ales varianta cea mai bună. În timp ce realizam posterele am discutat şi alte lucruri, ne-am amuzat, mai ales discuţia se lega din frânturi din în diferite limbi. Până la urmă, n-a contat vârsta fiecăruia(polonezii şi italiencele sunt elevi de liceu, iar francezii şi noi, românii, suntem elevi de gimnaziu). Ne-am simţit bine cu colegii noştri străini şi aşteptăm cu nerăbdare ziua de mâine pentru a continua activităţile.

                                    Cei din generală 7

 

17 martie 2010

 

Ziua de azi ne-a plăcut mai mult decât cea de ieri. Ne-am amuzat teribil când am învăţat  câteva expresii din limba fiecărui echipaj participant, dar mai ales când ne-am prezentat fiecare în altă limbă decât cea maternă.

            Posterele le-am realizat din nou în echipe mixte, cu elevi din fiecare ţară în fiecare echipă. Azi am discutat mai mult, am schimbat impresii, şi, deşi discutam mult, am realizat materiale interesante, adică logo-uri pentru proiect şi cartă.

Din nou am avut alături de noi pe prietenoşii şi ocrotitorii colegi din Polonia. Ne-am amuzat când Kaster şi Radek ne-au spus “au vorbitromâneşte.Tot colegii din Polonia ne-au îndulcit ziua cu ciocolată şi bomboane. Ne simţim foarte bine în prezenţa tuturor.

                                                                          Cei din generală 7

 

            Impresia noastră este una pozitivă. Timişoara este un oraş foarte frumos şi oamenii sunt foarte prietenoşi.Ne-au plăcut catedrala, opera şi muzeul. Mâncarea este bună. Elevii şi profesorii cu care lucrăm sunt foarte drăguţi şi simpatici. Noi iubim Timişoara!

                                   

Graziana, Sabrina, Clelia, Eleonora, Maria Francesca

              (ITALIA)

            Activităţile au fost foarte amuzante şi interesante. Am apreciat dialogul în engleză cu ceilalţi şi faptul am stat mult împreună. Ne-a plăcut faptul ieri am vizitat oraşul. A fost minunat! În această dimineaţă am făcut exerciţii pentru a găsi un logo pentru consiliul elevilor. De asemenea ne-am prezentat fiecare într-o limbă străină. Noi am ales italiana. A fost o foarte bună experienţă.

Anais, Elise, Romain I, Romain II

       (FRANŢA)

            Foarte frumos! Minunat! Grozav! Induioşător!

            Timişoarea este um oraş minunat, plin de cultură şi istorie. Monumentele, catedrala şi opera,ne-au impresionat.

Ne-au plăcut chioşcurile cu obiecte de artă populară şi diferite gustări din centrul oraşului. Seara am mâncat la un restaurant. Mâncarea o fost delicioasă, iar muzica a fost grozavă. Mâncarea agăţată-cârnaţii prinşi de grinda  sălii-a fost cool.Dar am primit prea multă mâncare. Nu am putut mânca tot. Păcat timpul a fost rece şi a plouatdar în rest a fost o zi măreaţă.

Kasper, Tadek, Jakub

                                                                    (POLONIA)

18 martie 2010

           

            În dimineaţa aceasta a trebuit ne facem bagajul. A fost greu mai ales pentru băieţi în camera cărorra erau tot soiul de obiecte. Apoi am revenit la şcoală unde am făcut exerciţii pe calculator  pe un program românesc special pentru anumite materii şi teme. A fost interesant. Suntem trişti trebuie plecăm.A fost o călătorie minunată. Mulţumim tuturor oamenilor care s-au ocupat de noi.

                                    Echipa Comenius din Franţa

 

            Ieri după masă am fost la mall. Este foarte mare şi aici am descoperit o grămadă de lucruri bune şi interesante pentru cumpărat. Am făcut un shopping fantastic.de dimineaţă. Am lucrat  pe calculator ca şi colegii români.Programul a fost foarte iunteresant. Este un mod foarte nou, interesant şi bun pentru a învăţa. Suntem triste mâine plecăm. Sperâm revenim la Timişoara, la prietenii noştri români şi poate   vizităm Transilvania.Mulţumim pentru această fantastic experienţă. La revedere!

Graziana, Sabrina, Clelia, Eleonora, Maria Francesca

 

Am văzut un oraş fantastic ieri. Acesta a fost Timişoara.Am admirat catedrala. Cina a fost delicioasă. Am mâncat  într-un restaurant modern, într-o clădire nouă şi modernă. Faptul am admirat de pe terasă panorama oraşului a fost foarte romantic. Am vrea revenim pe aici. În opinia noastră, această acţiune a fost grozavă. Deşi în unele momente vremea nu a fost pre bună, ne-am bucurat de ce am văzut. Împreună cu noi s-a bucurat şi Tedy. Totul a fost strălucitor.

 

Kasper, Tadek, Jakub

 

Azi dimineaţă, la intrarea în sala de activităţi, colegii din Franţa erau déjŕ cu bagajele pregătite, căci vor pleca primii.Am lucrat câteva lecţii de fizică, geografie, istorie, în AEL. Nouă ne era cunoscut programul, dar pentru colegii străini a fost ceva nou şi foarte interesant. Ei spuneau nu au asdemenea lecţii şi aşa o lecţie este foarte interesantă.

Am făcut multe poze, am schimbat adrese de e-mail.

A fost frumos, dar scurt.

Ne-am bucurat i-am avut musafiri şi ne gândim ar fi bine avem mai multe asemenea activităţi.

Cei din generală 7

 

 

                                           Prof. Adriana Comloşan

                                           Prof. Emilia Vuşcan

                                                                                                                 Prof. Gabriela Livovschi