Școala Gimnazială Nr.7 „Sf. Maria” Timișoara

 

O poartă îngustă de metal, nu mai înaltă de un metru. O clădire mai veche, dar renovată, o sală mică de sport și „Școala Nouă”, acolo unde învățau colegii mai mari. Un teren de sport cu o formă trapezoidală, cu un gard înalt de trei metri, dar care niciodată nu era barieră în calea mingilor noastre care-și luau zborul peste el. Un panou vechi de baschet, de lemn și trei mese de tenis, din beton. Un teren de volei (sau badminton, dacă se găseau patru rachete...). Și două țâșnitoare în curtea școlii, cu cea mai bună apă din lume. Mai ales după ce alergai o oră în continuu.

Cam așa descopeream eu școala în clasa întâi. Acum aproape trei decenii. Un pic schimbată perspectiva, în clasa a cincea... Deh, crescusem și eu. Parcă toate pierdeau din mărime, le vedeam altfel. Doar terenul ăla părea interminabil, alergam de ne dădeam sufletul pe el.

Asta era școala mea: Școala Generală Nr. 7.

 

Apoi am văzut și școala lui Răzvan: Școala Gimnazială Nr.7 „Sf. Maria”. Cred că mesele de tenis din curte (tot din beton și acestea) sunt singurele elemente comune între cele două școli. Și poate asfaltul din curte. În rest, cei treizeci de ani au adus doar lucruri bune. Pe lângă cele două terenuri de handbal, un teren de fotbal la fel de verde ca și cel de pe orice stadion. E drept, nu-i gazon natural, dar nici covorul sintetic nu-i rău. Iar dacă sunt amatori de fotbal ca pe stadion, după cele două terenuri de handbal e și o zonă verde, pe care o poți juca în picioare, fără să te certe nimeni. Două săli de sport și echipament sportiv de cea mai bună calitate. Clădirile sunt toate renovate și, chiar dacă arată bine tot timpul, mereu se mai aduc îmbunătățiri.

În curte găsim și o cantină, ba chiar o mică bisericuță... Sunt și câțiva copaci, răsăriți și crescuți atunci când, probabil, nu era peste tot beton.

Și asta nu e tot! Cum intri pe poartă, te trezești că te latră cinevă. Portarul are ajutoare, mi-am zis. Dar nu! Copiii au grijă de câțiva căței adunați de pe stradă. Îi îngrijesc, îi hrănesc... se joacă cu ei. Întotdeauna am zis că animalele cresc cel mai bine având copiii alături, iată ca nu sunt singurul care crede acest lucru.

Înăuntru nu am prea fost, doar în Amfiteatru (la serbările de sfărșit de an) și în laboratorul de informatică. Ah, ce mi-ar fi plăcut să avem așa ceva în școală! Chiar și fără Internet...

 

Și-mi mai aduc aminte cât de mult îmi displăcea să ies la tablă! Dar nu pentru că n-aș fi știut lecțiile sau rezolvările la matematică sau analizele gramaticale... Nu! Ci pentru că uram praful acela de cretă care se depunea peste tot. Îl simțeam tot timpul pe mâini, oricât de mult m-aș fi spălat. Era acolo: pe haine, pe bancă, pe stilou, pe creioane, pe caiete... Mă urmărea peste tot! Ca să nu mai zic cum era atunci când eram elevul de serviciu. Aș fi făcut orice altceva, doar să nu mă pună să șterg tabla. Astăzi, până și tablă te atrage să ieși la lecție. Păi, cum să fie altfel când folosești o cariocă pentru a scrie și tabla e din plastic? Și, mai ales, e albă!

Iar dacă vrei să te relaxezi în pauzele dintre ore, ai chiar și un post de radio. Doar al școlii!

Vremurile se schimbă. E normal... N-ar trebui să ne mirăm că puștii stăpânesc tehnologia mai bine decât părinții lor. Aproape că s-au născut cu telefonul inteligent în mână. Și nici că-s mai buni la sport decât noi, pentru că au condiții la care noi nici nu visam.

Mai trebuie doar să ne depășească și „carte”, singurul areal pentru care e mai greu să ai parte de multe modificări în doar câțiva ani. Matematica rămâne aceeași, la fel și gramatica sau chimia, fizica... Poate chiar și geografia e neschimbată; e drept, mai apar țări noi, mai dispar altele, dar munții nu cresc prea mult în jumătate de secol și nici continentele nu se deplasează vizibil în acest timp. Iar istoria... Istoria îți lasă tot timpul o portiță deschisă, ca s-o înțelegi așa cum vrei tu.

Chera Cosmin

Economist, tatăl elevului Brăiloiu Răzvan

Şcoala Mea

 

            Orice   copil spune despre şcoala unde învaţă că este cea mai frumoasă. Nu ştiu cum e în alte locuri dar şcoala unde eu învăţ este mare, curată, frumoasă şi este plină de copii dornici să descopere tainele cunoaşteri. Aici, ei găsesc clase primitoare, laboratoare, cabinete, o bază sportivă bine dotată şi o curte mare,  unde în fiecare pauză se adună o mulţime de elevi zgomotoşi.

            Eu sunt în clasa a V-a H. Colegii sunt drăguţi, buni la învăţătură dar uneori cam gălăgioşi, în pauze.

            Domnul  diriginte este profesor de matematică şi informatică. Este serios şi exigent când este  de muncă şi ne explică lecţiile cu multă răbdare, iar atunci când nu înţelegem ceva nu se supără dacă îl rugăm să ne explice din nou. Asta nu înseamnă că nu ştie şă fie şi  glumeţ cu noi!

            Doamna directoare este profesoara de limba română. Dânsa este foarte bună cu noi şi pentru ca să înţelegem mai uşor şi bine lecţiile ni le prezintă la videoproiector şi încearcă să le facă cât mai interesante şi mai interactive.

            Pentru a ne determina să citim a organizat un concurs cu premii. În timpul  concursului ne distrăm şi ne simţim bine, iar cititul a început să ne atragă.

            Toţi profesorii sunt buni, înţelegători şi răbdători cu noi. Ei sunt mulţumiţi când suntem serioşi, învăţăm, suntem activi la ore şi avem rezultate bune la învăţătură,

            Aceasta este şcoala unde eu învăţ. E cea mai frumoasă şcoală din lume, iar eu am cei mai buni colegi de clasă! Din acest motiv merg cu plăcere la şcoală în fiecare zi şi sunt bucurosă că părinţii au ales-o!

                                                                                                           

De ce am ales, acum cinci ani,  să ne  înscriem fetiţa la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Timişoara???

               

Motivele care ne-au determinat pe noi ca părinţi să alegem şcoala  

d-voastră au fost:

-      realizarea unui proces de învăţământ de înaltă calitate, printr-o ofertă educaţională diversificată;

-      cadre didactice responsabile, oneste care practică un învăţământ de calitate, modern şi flexibil stimulând creativitatea elevilor abandonând stilul rigid şi nedemocratic în relaţiile profesor-elev;

-      demersul didactic este susţinut de o bază materială excelentă care permite ca învăţarea  elevilor să atingă  standarde profesionale europene;

-      climatul educaţional  bazat pe performanţă, competiţie transparentă şi onestă, pe cooperarea şi încurajarea iniţiativei individuale şi a inovaţiei didactice menite să susţină dezvoltarea individuală a fiecărui elev şi egalitatea de şanse prin educaţie;

-      siguranţa pe care o oferă elevilor.

 

Fam. Berindeu

 

 

Şcoala mea

Scoala cu clasele I-VIIIi Sf. Maria nr. 7 TimisoaraŞcoala este locul unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Aici nu doar ca ne întâlnim cu prietenii, ci ne putem lega noi prietenii, unele dintre ele durând chiar o viaţă.

La şcoală nu doar ne legăm prietenii, ci şi descoperim lucruri noi, interesante, chiar fascinante.

La şcoala mea, toată lumea e prietenoasă. Profesorii ni se adreseaza frumos, făcându-ne să înţelegem lucruri de neînţeles pentru noi până atunci. Profesorii ne mai ajuta şi în îndrumarea noastră pe căile educationale, şi ne dezvaluie tainele fiecărei materii în parte. Şcoala noastră ne oferă şi un prilej minunat, prin intrmediul orelor  profesorilor şi a concursurilor,  să ne descoperim noi talente, pasiuni, care ne vor ajuta mult in viitor, chiar şi pentru viitoare profesii.

În şcoală avem şi cursuri de informatică, prin intermediul cărora să descoperim secretele calculatorului, unde ne invaţă să facem soft-uri, să lucrăm in C, şi multe altele.

  Mă simt onorată să fac parte din această şcoală excepţională!

Fazekas Denisa,

Clasa a V-a H

 

De ce îmi place școala mea!

 

 

De când am avut primul contact cu această școală, cu ocazia “Porților deschise”, am simțit că este școala potrivită.

Încă de la intrarea pe poarta școlii am fost întâmpinată de glasul câinilor și bucuria din ochișorii lor, ceea ce m-a făcut să mă despart cu greu de ei. Apoi, am fost încântată de clasele mari, frumoase și primitoare, cu mobilier adecvat și elegant în același timp.

Acum, după ce am petrecut patru ani în această școală, sunt încă fascinată de sălile de clasă și de cadrele didactice foarte bine pregătite, profesori dornici să ne împărtășească din cunoștințele și experiența dumnealor, pentru ca, și noi la rândul nostru, să fim model pentru generațiile următoare.

Școala dispune de aparatură modernă, de ultimă generație, pe care elevii o pot utiliza pentru a învăța și a căpăta cunoștințe noi și competențe la absolut toate materiile studiate.

Posibilitatea participării la cercurile de excelență, m-a făcut să realizez importanța învățături, a cunoașterii, dar și de a intra în competiție cu alți elevi din școală și di afara acesteia, prin participarea la olimpiadele școlare.

Școala promovează sportul și sănătatea, astfel contribuind la o dezvoltare armonioasă a trupului și sufletului.

Am pătruns într-o lume nouă, alături de colegi, o nouă experiență. Odată cu pătrunderea în lumea cunoașterii au apărut și primele dorințe cu privire la viitorul meu. Sunt convinsă că anii petrecuți în “Școala Gimnazială Nr. 7 Sfânta Maria” din Timișoara îmi va îndruma pașii spre succes.

“Școala este tot ce poate fi mai frumos, prin ea ne definim ca oameni……. ”

Eu iubesc această școală!

 

 

Andreea Daniela Simiz

Clasa a V-a H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ce îmi place școala

 

În formarea unui om, cel mai important rol îl are educația.

Plecând de la ideea că cei mai frumoși, dar și cei mai importanți ani, sunt anii de școală, ca părinte am considerat esențială alegerea unei școli corespunzătoare, în care copilul să se formeze pentru viitor.

Am avut mai multe criterii de selecție la alegerea unei școli potrivite. Prioritară a fost oferta educațională, dotarea școlii și nu în ultimul rând rezultatele obținute de ultimele generații de elevi.

Școala Gimnazială nr. 7 a întrunit criteriile urmărite și sunt mulțumit de ceea ce reprezintă la momentul actual.

Astfel, școala oferă o mulțime de oportunități, clase spațioase, mobilate corespunzător, curate, laboratoare dotate, posibilitatea învățării limbilor străine în maniera în care elevii sunt pregătiți să participe la diferite proiecte desfășurate în parteneriat cu alte țări,

Acumularea de cunoștințe de informatică încă din clasele primare, utilizarea calculatorului în mod constructiv, lărgindu-le imaginația, creativitatea și pregătirea pentru o societate în schimbare.

De apreciat în cadrul acestei școli este faptul că se promovează sportul, dar nu în detrimentul altor discipline din programa de învățământ. Așa cum susțin specialiștii din domeniul psiho-pedagogic, educația fizică este o disciplină cu valențe formative în plan biologic, motric, psihic și social.

Pe lângă aceste oportunități Școala Gimnazială nr. 7 “Sfânta Maria”, beneficiază de un număr de spații pentru adăpostirea animalelor fără stăpân, favorizând legătura dintre copii și diverse specii de animale domestice, aspect care contribuie nemijlocit în procesul educativ al elevilor acestei școli.

De remarcat este faptul că animalele îngrijite în cadrul școlii beneficiază de servicii medical veterinare obligatorii și de necesitate și de acordul Serviciului de Sănătate Publică.

 

 

 

Simiz Florin Dan

Medic veterinar

 

 

 

 

 

 

 

 

Școala, a doua mea casă

 

 

           Școala este ca a doua casă pentru noi, elevii. În ea ne petrecem  o perioadă destul de lungă de timp, în fiecare zi .

          Profesorii sunt părinții noștri , care ne sfătuiesc să facem doar lucruri bune si corecte, iar colegii, sunt frații noștri.  Cu toții ne înțelegem si ne ajutăm reciproc.

         Școala este primul pas foarte important în viața noastră .  Ea ne ajută să decidem  ce carieră  ne vom alege când vom fi mari.

         Școala mea, este o școală  foarte bună! Începând cu clasa a V-a se face o selecție pentru a intra în  H ,  clasa  cu  profilul  handbal.   La intrarea în curtea școlii , sunt țarcuri unde doamna director a decis să adăpostească  peste 20 de câini vagabonzi. În curtea  școlii se află  un teren de volei două terenuri de handbal, un teren de fotbal cu iarba sintetică și un spațiu uriaș cu iarbă pentru cei mici.

         În școală se află, pe lângă sălile de clasă, o sală de forță pentru sportivi, și săli de clasă cu calculatoare.

        În școală domnește disciplina, toți copiii se bucură de o educație aleasă, cu rezultate bune la învățătură și la sport. Toate acestea se datorează în special , conducerii  școlii și  cadrelor  didactice,  astfel  încât  absolvenţii  acestei şcoli  să fie bine pregătiți și să își continue cu succes studiile .

 

                                                                                                      Ana Indricău,

                                                                                                      Clasa a V-a H