Clasele VIII A, VIII B, VIII D, VIII H - Vizită la Cetatea Oradea
Cetatea Oradea reprezintă un monument arhitectonic din România, una dintre puținele cetăți utilizate și în prezent. Se spune despre cetate că nu putea fi cucerită din cauza vastelor rețele subterane de legături cu exteriorul. Șanțul cu apă al cetății era umplut în caz de asediu cu apă termală (prin aducțiuni) din râul Peța.
În natura la Il cavallino – centru de echitație din Băile Felix
Am fost să vedem Nymphaea lotus var. thermalis: nufărul termal, este o plantă rară, care trăiește numai în apele pârâului Peța, în apropiere de Băile Felix și Băile 1 Mai din județul Bihor. De fapt, trăia, fiindcă pârâul a secat din cauza exploatării iraționale și furtului de apă termală, iar nufărul a dispărut din mediul său natural. Acum specia a fost salvată de la extincție.
Vizită la Vivarium-Muzeul Țării Crișurilor: vivariul este o expoziție permanentă în cadrul Muzeului Țării Crișurilor de animale mici aparținând la peste 40 de specii locale și exotice de păianjeni, insecte, pești, amfibieni, reptile, păsări și mamifere, prezentate în 35 acvarii, acvaterarii și terarii.
Am vizionat o interesantă expoziție de faună în diferite habitate. Vizita s-a încheiat la Grădina Zoologică Oradea.